Appartementen, stapelbouw, hoogbouw en binnenstad

Bij hoogbouw, zoals flats en appartementen en in de binnenstad, plaatst de gemeente ongeveer 150 extra inzamelcontainers voor gft. Dat gebeurt uiterlijk in juni 2022. Hoogbouw bewoners en inwoners van de binnenstad kunnen dan ook gratis hun groente-, fruit- en tuinafval (gft) gescheiden van het restafval inleveren.

Inwoners die vanaf 1 januari nog niet bij een gft-container terecht kunnen,  hebben recht op een tegemoetkoming in de kosten. Daarover ontvangen zij binnenkort een brief.

Waar komt de gft-verzamelcontainer?

De gft-verzamelcontainer komt bij voorkeur in de buurt van de bestaande ondergrondse afvalcontainer te staan. Makkelijk, want zo kan het gft-afval op elk moment in de buurt weggebracht worden. Inwoners worden betrokken bij het vaststellen van de uiteindelijke plekken. Het is de bedoeling dat alle gft-verzamelcontainers er in juni staan. 

Wilt u weten waar ze precies komen te staan? Check dan www.afvalharderwijk.nl/gftcontainers. De gekozen locaties liggen nog niet vast. Hoogbouw bewoners en inwoners van de binnenstad ontvangen hierover een brief. 

Terug naar overzicht