Handhaving

Om uw buurt netjes en schoon te houden, is het belangrijk dat afval in de juiste containers wordt gedaan en niet naast of op de inwerpzuilen van de ondergrondse containers gezet wordt. Dit wordt namelijk niet door de inzamelwagen meegenomen. De medewerkers van Stadstoezicht houden het gebruik van de ondergrondse containers in de gaten. Als u toch afval naast of op de inwerpzuil van de ondergrondse container zet, dan kunt u daar een boete van € 95,00 voor krijgen.

Eventuele storing van de ondergrondse container kunt u melden bij de gemeente via telefoonnummer 0341 411 911 of via het contactformulier snel herstel. Bij een storing graag de afvalzak weer mee naar huis nemen en op een later moment wegbrengen.

Wat niet in de (ondergrondse) container past is grofvuil, zoals huisraad, meubels, vloerbedekkingen, fietsen, autobanden en oud ijzer. Het grofvuil kunt u wegbrengen naar het milieupark aan de Daltonstraat (€ 15,45 per keer waarbij de eerste twee keer gratis zijn) of op afspraak laten ophalen door Aconov (€ 52,50 per m3). Klein chemisch afval en bruin- en witgoed kunt u gratis wegbrengen naar het milieupark.

Terug naar overzicht