Oud papier en karton

Wat is (oud) papier en karton?

Papier en karton zamelen we in via de papiercontainer aan huis of gooit u in de daarvoor bestemde verzamelcontainers in de buurt. Het is ook mogelijk om het naar het milieupark te brengen.

Voor karton is het belangrijk dit zo klein en plat mogelijk te maken. Het maakt niet uit of u dit in stukken snijdt, scheurt, stampt of knipt. Hoewel dit een kleine extra inspanning vraagt, zijn de voordelen ervan - wanneer dit door iedereen wordt gedaan - aanzienlijk, zowel voor uzelf als voor uw omgeving:

  • Door het karton klein te maken, past er veel meer in dezelfde container.
  • Het behoud van een schone omgeving: er zal minder snel karton los bij een container worden geplaatst (wat vervolgens kan worden blootgesteld aan regen en wind, met alle nadelige gevolgen van dien).
  • Een soepel verlopende inzameling zorgt ervoor dat routes niet verstoord worden en dat alle containers volgens schema kunnen worden geleegd.
  • Storingen als gevolg van verstopte verzamelcontainers voorkomen.

Papier en karton worden verwerkt tot pulp, dat vervolgens wordt gedroogd en gebruikt om nieuwe rollen papier of karton te produceren. Meer dan 75% van het nieuwe papier wordt al gemaakt uit oud papier.

Terug naar overzicht